Mezoterápia

A mezoterápia egy olyan kozmetikai eljárás, amelynek során kis mennyiségben speciális gyógyszereket, vitaminokat, antioxidánsokat és egyéb hasznos anyagokat visznek fel közvetlenül a bőrre. 

Ezeket az anyagokat finom injekciókkal vagy mikrotűs kezeléssel juttatják be, amely mélyebb behatolást és olyan bőrproblémák célzott kezelését éri el, mint az öregedés, ráncok, pattanások, hegek vagy hajhullás. 

A mezoterápiát gyakran használják a bőr megfiatalítására és megjelenésének javítására. Ez egy minimálisan invazív eljárás, amelyet bőrgyógyász vagy esztétikus végez.

A mikrotűs mezoterápia FÁJDALOMMENTES kozmetikai eljárás, mely a mikrotűs kezelési technikákat a mezoterápiával ötvözi. 

Ennek az eljárásnak a fő célja a bőr megfiatalítása, az öregedés jeleinek csökkentése és a különböző bőrproblémák megoldása. 

Íme egy áttekintés az eljárásról, annak előnyeiről, lehetséges mellékhatásairól és a gyakran használt szérumtípusokról:

1. Konzultáció

Az eljárás elvégzése előtt elengedhetetlen a szakképzett bőrgyógyász vagy kozmetikus konzultáció. Ez lehetővé teszi bőrtípusának, problémáinak felmérését és személyre szabott kezelési terv kidolgozását.

2. Előkészítés

Bőrét alaposan megtisztítják és előkészítik az eljárásra. Egyes esetekben helyi érzéstelenítő krém használható a kellemetlen érzés minimalizálására.

3. Mikrotűs kezelés

A mikrotűs kezelés egy kis, finom tűkkel felszerelt eszköz használatát jelenti. Ezek a tűk szabályozott mikrokárosodásokat okoznak a bőr felszínén. Ez a folyamat serkenti a szervezet természetes gyógyulási reakcióját, támogatja a kollagén és elasztin termelődését.

4. Mezoterápia

A mikrotűs kezelést speciális vitaminokat, antioxidánsokat, hialuronsavat, peptideket és egyéb jótékony összetevőket tartalmazó szérumok vagy koktélok felvitele követi. Ezeket a szérumokat közvetlenül a mikrotűs kezelés során keletkező mikrocsatornákba visszük fel, így mélyebb behatolást és nagyobb hatékonyságot tesz lehetővé.

5. Gondozás az eljárás után

A kezelés után bőrpír, duzzanat és enyhe, leégéshez hasonló kellemetlen érzés léphet fel. Fontos, hogy kövesse az orvosa beavatkozás utáni ápolási utasításait, beleértve a napfény elkerülését és a gyengéd bőrápoló termékek használatát.

A mikrotűs mezoterápia FÁJDALOMMENTES

Előnyök:

 • Bőrfiatalítás: A mikrotűs mezoterápia javíthatja a bőr textúráját, tónusát és rugalmasságát.
 • Finom vonalak csökkentése: Segít minimalizálni a finom vonalak megjelenését.
 • Hegcsökkentés: Csökkentheti az aknés hegek, műtéti hegek és striák megjelenését.
 • A bőr felfrissítése: A kezelés kiegyenlíti a bőr színét és csökkenti a hiperpigmentáció jeleit.
 • A termékek jobb felszívódása: A mikrotűs kezelés lehetővé teszi a mezoterápiás szérumok jobb felszívódását, ezáltal növelve azok hatékonyságát.

Lehetséges mellékhatások:

Bár a mikrotűs mezoterápiát általában biztonságosnak tartják, néhány lehetséges mellékhatás a következők lehetnek:

 

 • Vörösség és duzzanat, amely általában néhány napon belül elmúlik.

 

 • Enyhe kellemetlen érzés az eljárás alatt és után.

 

 • Ideiglenes zúzódás vagy foltosodás a kezelés helyén.

 

 • A bőr kiszáradása és hámlása a bőr gyógyulása közben.

Felhasznált szérumok:

A szérumok kiválasztása a bőr konkrét problémáitól és céljaitól függ. A mikrotűs mezoterápiában gyakran használt szérumok a következők:

 • Hialuronsav: Hidratálást biztosít és növeli a bőr térfogatát.
 • Vitaminok (A, C, E): Védelmet nyújtanak az oxidáció ellen és támogatják a kollagén képződését.
 • Peptidek: Serkentik a kollagén szintézist és növelik a bőr feszességét.
 • Növekedési tényezők: Támogatják a bőr megújulását és regenerálódását.
 • Őssejtek: Segíthetnek megfiatalítani az öregedő bőrt.

A kezelés elve

A vizes mezoterápia a hialuronsav bőrre történő felvitele.
A hialuronsav a testünknél 200-300-szor gazdagabb nedvességet tartalmaz, hogy a bőrt simává, puhává, ragyogóvá és hidratálttá varázsolja az injekció beadása után.

A bőrápoló termékek csak a bőr nedvességét hidratálják. Így ezeknek a termékeknek a használata nem biztosít mély nedvességet a bőr számára. Mint tudjuk, a bőr nedvességhiánya esetén pattanások, ráncok és merevség jelennek meg.

A vizes mezoterápia minden nedvességhiányból adódó problémát megold, például fakó bőr, elszíneződött foltok, ráncok... És hidratálja a bőrt.

Ezért a vizes mezoterápia jól használható fehérítésre, hidratálásra és rugalmasság helyreállítására.

Mikrotűk kombinációja vákuumnyomással

A Meso Injector precíz tű- és injekciós technológiát alkalmaz vákuumnyomásos kialakítással kombinálva, a meso injektor könnyedén, pontos mélységgel fecskendez be a bőrbe, mi több, a "sebesség" funkció ötletes kialakításával minimalizálja a gyógyszer- vagy tápanyagveszteséget a kezelés során. kezelés.